Veiligheid, mobiliteit, leefbaarheid

1. Knokke-Heist beschikt over een uitstekend netwerk van fietspaden. Voor een vlotte, aangename en vooral veilige verplaatsing vragen wij speciale aandacht voor het onderhoud van deze fietspaden; voor veilige en comfortabele op- en afritten van fietspaden en voetpaden (vooral voor rolstoelgebruikers) en voor het vrijhouden van voetpaden voor voetgangers ( breedte van minimum 2 m gewenst).

2. Tijdens de maanden juli en augustus moet de wandeldijk vrijgehouden worden voor wandelaars door de rijbaan maximaal te gebruiken en door voldoende parkeerplaatsen te voorzien voor fietsers en scooters. Het plaatsen van fietsrekken op houten loopbruggen is een goede oplossing. Ook het tijdelijk plaatsen van fietsrekken op bepaalde drukke plaatsen kan een bijkomende oplossing bieden.

3. Tijdens het seizoen kampen bezoekers met onnoemelijke parkeerproblemen wat de leefbaarheid sterk bemoeilijkt. Het centrum van Knokke-Heist moet ontlast worden door het aanleggen van grote randparkings bij het binnenkomen van de gemeente; voorzien van een vlotte pendeldienst (openbaar vervoer, rijwielen e.d.).

4. Alle openbare gebouwen moeten toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

5. Tijdens werken van openbaar nut en private bouwactiviteiten moeten de toegankelijkheid en de veiligheid verzekerd worden door het strikt respecteren van de politieverordeningen hieromtrent.

Site by Verdographics